Zweedse Glühwein proeven bij Intratuin Halsteren
Op zaterdag 4 en 11 december a.s. maken we het weer extra gezellig in Halsteren. Naast alle lekkernijen in onze Rudolph’s Bakery shop bereid ik op de gezellige Kerstmarkt weer mijn heerlijke Zweedse Glühwein. Kom je ook een glaasje proeven bij de ingang van de Kerstmarkt in de Intratuin? Voor iedereen die deze Glühwein thuis zelf wil maken is hier het recept:
Zweedse Glühwein
Ingrediënten:
1 liter appelsap
4 stuks steranijs
4 jeneverbessen
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 sinaasappel
200 ml wodka
Bereiding:
Snijd de sinaasappel met schil in plakjes en kneus de jeneverbessen.
Breng het appelsap met de specerijen en sinaasappel tegen de kook en laat op laag vuur 10 minuten trekken.
Zet het vuur uit en schenk de wodka erbij. Verdeel de glühwein over glazen en drink het warm.
Tip: Voordat je de wodka erbij schenkt kun je eventueel eerst de kinderen serveren.