Tiramisu met kaneel en kersen
Tiramisu is en blijft voor velen één van de meest favoriete desserts, daarom hier deze speciale kerst-versie. Door in plaats van lange vingers ‘cantuccini koekjes’ te gebruiken en kersen en kaneel toe te voegen, krijgt de tiramisu een heel andere dimensie. Met een eenvoudig sjabloon, geknipt van papier, kun je de tiramisu eerst met cacaopoeder bestrooien en vervolgens met het sjabloon een kerstdecoratie van poedersuiker op strooien.
Ingrediënten
250 g diepvrieskersen zonder pit
250 ml koude espresso
snufje kaneel
250 g mascarpone
250 g volle kwark
80 g suiker
3 el amaretto
250 g cantuccini
2 el cacaopoeder
Klein beetje poedersuiker
Bereiding
Laat de kersen uitlekken en meng de espresso met de kaneel. Meng mascarpone, kwark, suiker en likeur met een garde door elkaar zodat er geen klontjes in zitten. Beleg de bodem van een rechthoekige vorm met cantuccini en bedruip met de kaneelespresso. Strijk de mascarpone-kwarkcrème erover, verdeel daarover de kersen en druk voorzichtig een beetje aan. Herhaal deze stappen nog een keer en zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om goed koud te worden en op te stijven. Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder en eventueel met nog wat poedersuiker.