terug naar Recepten
15 min
Worteltjes in ahornsiroop
4 - 6 personen
Ervaar zelf hoe bijzonder lekker ‘gewone’ winterwortels kunnen zijn! Plakjes wortel worden eerst kort gekookt in bouillon en daarna geglaceerd in een siroop van ingekookte bouillon met ahornsiroop, boter en een vleugje witte wijn azijn.
Ingrediënten
1 l kippenbouillon
125 ml ahornsiroop
50 g boter
1 kg winterpeen
1 el witte wijn azijn
zout en versgemalen peper
Bereiding
Breng de kippenbouillon, ahornsiroop en boter aan de kook. Schil de winterpeen en snijd in schuine stukjes. Kook de winterpenen in de bouillon in circa 5 minuten beetgaar. Haal de stukjes winterpeen met een schuimspaan uit het vocht en bewaar op een schaal of bord. Kook het vocht helemaal in tot een lichte siroop en meng de stukjes wortel en de azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.