terug naar Recepten

Dit is dè taart die iedereen wil eten

Bereidingstijd
80 min

Aardbeientaart

8-10 personen

Dit is dè taart die iedereen wil eten: vers gebakken amandelcake gevuld met vanilleslagroom en verse aardbeien. Fantastisch van smaak en een echte allemansvriend! Voor de cake is het makkelijk als je deze in twee bakvormen kunt bakken. Als je maar één bakvorm hebt, dan moet het beslag gewoon iets langer bakken en snijd je de amandelcake na het afkoelen horizontaal doormidden met een kartelmes.

Ingrediënten

Amandelcake
200 g amandelspijs
4 eidooier
½ citroen
4 eiwitten
40 g suiker
70 g bloem
40 g boter, gesmolten

Vulling
300 ml slagroom
30 g suiker
½ vanillestokje of 1 theelepel extract
250 g verse aardbeien, medium formaat

Decoratie
Enkele verse aardbeien
Een paar eetbare bloemetjes
2 eetlepels poedersuiker

Extra nodig
2 ronde taartvorm van ca. 20 cm.

Bereiding

Amandelcake:
Verwarm de oven voor op 180°C en beboter twee ronde taartvormen. Draai de amandelspijs met de eidooiers en citroenrasp even glad in een foodprocessor of met de staafmixer en schep het daarna in een grote kom.
Klop het eiwit met de suiker luchtig in de mixer. Spatel het eiwitschuim door het spijs-eidooier mengsel. Spatel daarna de bloem en als laatste de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak de amandelcakes in 15 minuten gaar in de oven. Laat na het bakken volledig afkoelen en haal de cakes uit de bakvormen.

Samenstellen van de taart:
Gebruik 1 schone taartring om de taart in op te bouwen. Leg een strook cellofaanfolie of bakpapier langs de binnenkant van de taartring en zet de ring op een schaal of bord. Leg 1 plak cake als bodem in de taartring. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Plaats een mooi rijtje aardbeien rondom met de platte kant tegen de taartring aan.
Klop de slagroom met suiker en vanille luchtig en stijf en verdeel de slagroom over de cake en langs de rand met aardbeien. Verdeel nog wat extra stukjes aardbei over het midden van de taart en duw ze een beetje in de slagroom.
Leg de tweede plak amandelcake er bovenop en druk deze even flink aan. Verwijder de taartring door deze voorzichtig naar boven weg te nemen.
Bestrooi de bovenkant met een klein beetje poedersuiker en decoreer de taart met mooie kleine aardbeien, bloemetjes en eventueel bloesem van de aardbeiplant.

Probeer deze ook eens!