terug naar Recepten

Een klassieke maar tijdloze allemansvriend.

Huzarensalade

4 personen

Een klassieke maar tijdloze allemansvriend. Meestal wordt voor huzarensalade gekookt vlees gebruikt zoals kalfs- of runder-soepvlees maar ook gekookte kipfilet. In mijn modernere variant gebruik ik gerookte kipfilet omdat je deze niet meer hoef te koken, maar vooral omdat de rooksmaak juist heel lekker is in dit feestelijke voorgerecht.

Ingrediënten

2 aardappels
1 appel
2 augurken
100 g gerookte kipfilet
2 lente-uitjes
2 el mayonaise
2 eieren
½ komkommer
Gemengde slablaadjes en groene kruiden
1 pakje groene asperge tips
4 radijsjes

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes van ca. ½ x ½ cm en blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout. Giet de aardappelblokjes af op een zeef en spreid ze meteen warm uit op keukenpapier of een schone theedoek. Hierdoor garen de aardappelblokjes nog na en kunnen ze mooi droog uitwasemen.

Schil de appel en snijd deze in even kleine blokjes als de aardappels. Snijd de augurk en ook de gerookte kipfilet in blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Meng in een kom de aardappel, appel, augurk, kipblokjes en lente-ui door elkaar en maak de salade aan met mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade even intrekken en koud worden in de koelkast. Kook de eieren 8 minuten, schik ze in koud water, pel ze en snijd ze in vieren.

Probeer deze ook eens!