Spicy tomatensaus
Deze pittige tomatensaus, naar Italiaanse stijl, is perfect voor bij de pasta, kleine gehaktballetjes, een sloppy joe, huevos rancheros of heerlijke piccata Milanese. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om maar 1 pepertje te gebruiken waardoor de saus wat milder wordt. Ook kun je i.p.v. verse tomaten 2 blikjes Italiaanse tomaten gebruiken. Soms voeg ik op het laatst nog een lepeltje suiker extra toe, maar dat hangt af van de smaak en zoetheid van de tomaten.
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode Spaanse pepers
Scheutje olijfolie
1 el tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
2 mooie rijpe tomaten
2 tl gedroogde oregano
½ tl zout
Bereiding
Verwijder van de tomaten de kroontjes en snijd de aanzet van de kroontjes eruit. Snijd de tomaten in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de pepertjes in dunne ringetjes. Verwarm een pan en fruit hierin de ui en knoflook met de pepers in de olie.
Doe de tomatenpuree erbij en laat deze even kort meebakken. Voeg de vers gesneden tomaten, de gepelde tomaten uit blik en oregano toe en laat de saus tenminste 10 minuten zachtjes inkoken. Verklein de tomaten met een vork of pureestamper zodat je een ‘chunky’ tomatensaus krijgt. Breng op smaak met zout.