terug naar Recepten
Bereidingstijd
15 min

Zoete kerriesaus

4 personen

Deze kerriesaus eet je koud bij diverse soorten koud of warm vlees, bij een moot gegrilde zalm, gebakken scholfilets, een knapperige rauwkostsalade of bij de bbq of gourmet. De gembersiroop geeft de saus een lekker zoet-exotisch tintje.

Foto Zoete Kerriesaus van Rudolph van Veen

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
100 g winterwortel
25 g boter
1 tl kerriepoeder
½ tl kurkuma
125 ml crème fraiche
50 ml gembersiroop
200 g mayonaise

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Schil de wortel en snij deze in kleine blokjes (fijne brunoise). Laat de boter smelten in een kleine koekenpan en bak hierin heel zachtjes de ui, knoflook en wortel zonder dat ze bruin worden.

Voeg het kerriepoeder en kurkuma toe en laat de specerijen even al roerend meebakken zodat de smaak goed vrijkomt. Giet de gembersiroop erbij en voeg ook de crème fraiche toe. Laat alles ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.

Giet de saus over in een kom en laat volledig afkoelen. Roer tot slot de mayonaise erdoorheen.

Probeer deze ook eens!