terug naar Recepten

Kipcrisps met zoete kerriesaus

4-6 personen

Mals van binnen en superkrokant van buiten, stukjes kip op hun állerlekkerst! En het fijne is dat het ook nog eens heel makkelijk en snel te maken is. Reepjes kipfilet worden gekruid met tacokruiden en gepaneerd met Panko, dat is grof Japans paneermeel, dat tijdens het bakken extra crispy wordt. Mijn zoete kerriesaus is hiervoor dé perfecte dipsaus, maar voel je vrij om eventueel een ander sausje te maken. Soms roer ik ook wel eens een klein bekertje crème fraiche aan met een scheut Thaise zoete chilisaus, ook lekker!

Ingrediënten

Kipcrisps:
2 kipfilets
2 el tacokruiden
50 g bloem
2 eieren
200 g panko

Zoete kerriesaus:
1 ui
1 teentje knoflook
100 g winterwortel
25 g boter
1 tl kerriepoeder
½ tl kurkuma
125 ml crème fraiche
50 ml gembersiroop
200 ml mayonaise

Verder nodig:
1,5 liter zonnebloemolie om te frituren

Bereiding

Maak eerst de saus:
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de wortel in hele kleine blokjes (fijne brunoise). Laat de boter smelten in een kleine koekenpan en bak hierin heel zachtjes de ui, knoflook en wortel zonder dat ze bruin worden.

Voeg het kerriepoeder en kurkuma toe en laat de specerijen even al roerend meebakken zodat de smaak goed vrijkomt. Giet de gembersiroop erbij en voeg ook de crème fraiche toe. Laat alles ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.

Giet de saus over in een kom en laat volledig afkoelen. Roer tot slot de mayonaise erdoorheen. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.

Voor de crisps:
Snijd de kipfilets in lange dunne reepjes en bestrooi ze met tacokruiden. Kluts de eieren in een kom en doe ook de bloem en de panko in kommen.

Haal de kipreepjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het panko. Druk het panko een beetje aan zodat de kipreepjes goed gepaneerd zijn.

Bak de kipcrisps in olie van 175 graden in ca. 2 minuten goudgeel en juist gaar. Laat ze na het bakken even uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de zoete kerriesaus om lekker in te dippen!

Probeer deze ook eens!