terug naar Recepten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1 uur

Amaretto bluf

4 personen

Ben je op zoek naar een makkelijk te maken, elegant dessert? Deze romige ‘bluf’ maak je heel eenvoudig met mascarpone, slagroom, sinaasappel en een scheutje amaretto. Serveer deze bluf in mooie glaasjes met een Italiaans koekje ernaast.

Ingrediënten

1 sinaasappel
250 g mascarpone
150 ml slagroom
5 el amaretto
cacaopoeder
amarettikoekjes of savoiardi (Italiaanse lange vingers)

Bereiding

Klop de mascarpone, slagroom en rasp van de sinaasappel met een garde stevig door elkaar. Voeg geleidelijk het sap van de sinaasappel en de amaretto toe. Schep het geheel in glazen en laat in de koelkast minstens 1 uur opstijven. Bestuif de amaretto bluf met cacaopoeder. Serveer de koekjes erbij.

Probeer deze ook eens!