terug naar Recepten

de koek die naar goeie boter smaakt!

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min

Boterkoek

1 boterkoek

Bespaar niet op de kosten van goede verse roomboter, want dat is hier waar het om gaat! Het recept voor deze typisch Nederlandse koek is vrij eenvoudig, en daarin ligt zeker ook een deel van het succes. In sommige streken van ons land bakken ze de boterkoek bewust iets korter zodat het deeg eigenlijk net niet gaar is. Zo wordt de koek iets plakkeriger van structuur, wat zéker ook erg lekker kan zijn.

Boterkoek Rudolph van Veen

Ingrediënten

Ingrediënten:
boter om in te vetten
250 g roomboter, op kamertemperatuur
250 g suiker
2 eieren
mespuntje zout
250 g bloem
20 ml melk

Extra nodig:
lage ronde of vierkante bakvorm
bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de zachte boter met de suiker en roer de eieren en zout erdoor. Voeg de bloem toe en kneed er een soepel deeg van.

Duw het deeg in de vorm, bestrijk met melk en teken er met een vork een rastermotief in.

Bak de boterkoek in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Probeer deze ook eens!