terug naar Recepten

Deze pudding is een machtig en zwaar dessert, maar zo lekker!

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1 uur

Broodpudding met whiskysaus

1 grote pudding of 6-8 kleinetjes

Het recept voor deze geweldig lekkere broodpudding heb ik jaren geleden als ‘souvenir’ meegenomen van mijn vakantie in New Orleans. Bij toeval kwam ik tijdens een wandeling bij ‘The New Orleans School of Cooking’, waar ik uiteindelijk drie dagen ben gebleven en heel veel interessante lokale soul food-gerechten heb leren maken. Deze pudding is een machtig en zwaar dessert, maar zo lekker! En dat komt niet in de laatste plaats door de fantastische whiskysaus.

Als je deze broodpudding graag wil voorbereiden kun je ze prima weer opwarmen in de magnetron. Serveer de pudding en de saus warm, dan is de smaak het allerlekkerst!

Broodpudding Rudolph van Veen

Ingrediënten

Broodpudding:
boter om in te vetten
50 g boter
1 stokbrood, minimaal 1-2 dagen oud (groot formaat).
500 ml melk
250 g suiker
1 theelepel vanille extract
40 g kokosrasp
1 ei

Whiskysaus:
100 g boter
100 g poedersuiker
2 eidooiers
50 ml whisky

Extra nodig:
1 grote ovenschaal
meerdere kleine ovenschaaltjes of een cupcaketray

Bereiding

Broodpudding:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de ovenschaal (tjes) in. Smelt de boter. Breek het stokbrood in stukjes. Meng het brood met de melk, suiker, vanille, kokosrasp, gesmolten boter en het ei. Meng door elkaar tot een smeuïge massa. Verdeel het mengsel in de ingevette ovenschaal of cupcaketray en bak circa 1 uur goudbruin.

Whiskysaus:
Smelt de boter met de poedersuiker al roerend in een pan. Meng de eidooiers met de whisky en voeg al roerend toe aan het botermengsel. Laat de saus al roerend even doorwarmen, maar niet koken. Door de eidooiers zal de saus iets gaan binden. Serveer de saus over de warme pudding.

Probeer deze ook eens!