Groene thee cake
Het groene thee-poeder, in Japan matcha genoemd, geeft een fantastische theesmaak en een mooie natuurlijke kleur aan de cake. De witte chocolade maakt de smaak wat romiger.
Ingrediënten
boter om in te vetten
180 g bloem
22 g groene-theepoeder (toko of theespeciaalzaken)
70 ml slagroom
165 g roomboter
150 g witte chocolade
6 eidooiers
245 g suiker
8 eiwitten
poedersuiker
Extra nodig:
cakevorm
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Meng de bloem en groene-theepoeder met een garde door elkaar.
Verwarm de slagroom in een pannetje en smelt hierin de boter en chocolade.
Klop de eidooiers stijf met 120 gram van de suiker.
Klop in een andere kom de eiwitten met de resterende suiker tot er stijve pieken ontstaan.
Spatel eerst de geklopte eidooiers door de chocolademassa, daarna de geklopte eiwitten en als laatste de bloem met theepoeder.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de cake iets afkoelen en haal hem uit de vorm. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.