Een leuke en dankbare bezigheid
Kruidnootjes
Pepernoten worden gemaakt van taai-taai deeg met roggemeel en honing. Ze heten zo omdat ze heel vroeger werden gemaakt met een specerijenmengsel waarin veel peper werd gebruikt. Kruidnootjes maak je van een speculaasachtig deeg. Ze zijn makkelijk en snel te maken en juist met jonge kinderen is kruidnootjes bakken een leuke en dankbare bezigheid.
Ingrediënten
150 g boter
125 g bruine suiker
125 g bloem
125 g volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
Mespunt zout
3 eetlepels melk
Bereiding
Meng alle ingrediënten behalve de melk door elkaar en kneed op het laatst de melk erdoor. Je hoeft niet langer te kneden dan nodig is. Laat het deeg 30 minuten stevig worden in de koelkast. Rol het deeg tot kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes iets plat zodat ze goed blijven liggen. Bak de kruidnootjes 15 minuten in de oven op 180°C. Laat ze na het bakken volledig afkoelen.