Lasagne al forno
Een echte lasagne wil je gewoon eens in de zoveel tijd eten. Gewoon omdat iedereen er blij van wordt, het zo ideaal is om voor te bereiden en eigenlijk nooit teleurstelt. Dit recept, dat super eenvoudig is, maak ik al jaren met succes.
Ingrediënten
2 el olijfolie
300 g rundergehakt
150 ml witte wijn
400 g tomatenblokjes in sap (blik)
250 g mascarpone
2 tl gedroogde oregano
Zout en peper
1 courgette
12 lasagnevellen
2 bollen mozzarella
Bereiding
Verwarm de olie en rul het gehakt. Voeg de wijn en de tomatenblokjes met het sap toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm de tomatensaus zonder deksel op de pan ca. 5 minuten.
Neem de pan van het vuur en voeg de mascarpone, de oregano, zout en peper naar smaak toe.
Snijd de courgette in dunne plakjes en bak deze even kort om en om in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat de plakjes courgette daarna afkoelen op keukenpapier.
Bestrijk de bodem van de ovenschaal met 3-4 eetlepels tomatensaus en leg er 3 lasagnevellen op zodat de hele bodem bedekt is. Leg nu een laagje courgette plakjes in de schaal en bedek deze weer met saus.
Herhaal deze handelingen zodat je meerdere laagjes saus, lasagnevellen en courgette hebt.
Eindig met een laag saus. Snijd de mozarella in dunne plakjes en verdeel ze over de lasagne.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 170 C in 45 minuten goudbruin en gaar.