Makkelijke perzik broodjes
Deze gezellige koffiebroodjes maak je heel makkelijk van diepvriesbladerdeeg en halve perziken uit blik. De meegebakken banketbakkersroom die onder het fruit verstopt zit maakt deze broodjes extra smeuïg en de pistachenootjes zorgen voor de lekkere crunch. Serveer ze tijdens het ontbijt, brunch of s ’middags bij de thee.
Ingrediënten
1 pakje roomboterbladerdeeg uit de diepvries
3 halve perziken op siroop
125 ml melk
1 eidooier
25 g suiker
10 g maïzena
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel suiker
2 eetlepels abrikozenjam
10 g pistachenootjes, gehakt
Bereiding
Maak eerst de banketbakkersroom. Breng in een klein pannetje de melk met vanille aan de kook. Roer in een kommetje eidooier met suiker, maïzena en een klein scheutje koude melk tot een papje. Giet het papje bij de kokende melk en roer met een garde tot een gladde banketbakkersroom. Laat de room 2 minuten zachtjes koken terwijl je heel rustig blijft roeren. Giet de room daarna op een met koud water omgespoeld bord en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de perziken uitlekken op een zeef en vang ongeveer 2 eetlepels van de siroop op voor de abrikozen gelei later. Snijd elke perzik in vier partjes. Haal de velletjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ongeveer half ontdooien.
Snijd elk deegplakje op de hoek tot 2/3 naar het midden in met een mesje. Vouw de vier hoeken van het deeg naar binnen toe en druk het deeg in het midden een beetje vast.
Leg midden op het deeg 1 eetlepel banketbakkersroom en leg hierop een partje perzik. Bestrijk het deeg met een beetje koud water, bestrooi met wat suiker en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de broodjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen.
Breng de jam samen met de perziksiroop aan de kook en roer tot een gelei. Bestrijk de broodjes met een kwastje met wat abrikozengelei en bestrooi ze tot slot met grof gehakte pistachenootjes.