Roze koeken
Deze koeken met hun karakteristieke roze kleur worden ook wel glacékoeken genoemd. Wie kent ze niet van de school- of zwemkantine? Met bietensap maak je een prachtige roze glazuur.
Ingrediënten
Cake:
boter om in te vetten
200 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g suiker
4 eieren
200 g bloem
Glazuur:
2 eetlepels bietensap
300 g poedersuiker
Extra nodig:
8 kartelvormige bakvormpjes
kwast
Bereiding
Cake:
Verwarm de oven voor op 175 °. Vet de bakvormpjes in met boter. Klop de boter luchtig met de suiker en meng een voor een de eieren erdoor. Voeg de bloem toe en spatel goed door. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Glazuur:
Meng het bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen. Bestrijk met de kwast de bovenkant van de cakejes met glazuur. Laat het glazuur even drogen voor je de koeken eet.