Slagroomtaart
Een lekkere slagroomtaart is beslist niet moeilijk om zelf te maken en valt eigenlijk altijd wel in de smaak. De krokant gebakken amandelen, door banketbakkers ‘victoriabeslag’ genoemd, zijn een super lekkere toevoeging en maken van deze taart echt iets speciaals! Naast de vulling van slagroom en aardbeienjam kun je als extra ook nog een laagje banketbakkersroom gebruiken als je dat lekker vindt.
Ingrediënten
Cake
Boter om in te vetten 90 g boter, gesmolten
6 eieren
175 g suiker
150 g bloem
Krokante amandelen
100 g geschaafde amandelen
100 g suiker
1 eiwit
Vulling
600 ml slagroom
75 g suiker
1/2 potje aardbeien jam
Garnering
Fruit uit het seizoen: bijvoorbeeld: banaan, kiwi, rode besjes, aardbeien en druiven
Extra nodig
Bakvorm 24 cm
Bereiding
Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de springvorm en leg bakpapier op de bodem. Klop de eieren met de suiker in de mixer zo luchtig mogelijk. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het luchtige eimengsel. Spatel hierna de gesmolten boter erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake circa 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Laat de cake ongeveer een kwartier afkoelen en snijd de cake horizontaal in drie plakken.
Krokante amandelen
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelen, suiker en het eiwit door elkaar en bak de amandelen op de met bakpapier beklede bakplaat circa 15-20 minuten goudbruin in de oven. Laat daarna de amandelen afkoelen.
Vulling en taart
Klop de slagroom met suiker stijf. Besmeer de onderste laag cake met aardbeienjam. Leg de tweede plak cake erop en besmeer deze met slagroom. Leg de laatste plak erop en besmeer met zoveel slagroom dat de taart bovenop en rondom bedekt is. Druk de krokante amandelen tegen de zijkanten van de taart. Spuit rozetten slagroom op de bovenkant van de taart. Schil en snijd het fruit en garneer de taart naar eigen inzicht.