De hamburger die je niet zonder knoeien kunt eten!
Sloppy Joe
De hamburger die je niet zonder knoeien kunt eten! Sloppy Joe is een burger die na het grillen of bakken wordt gestoofd in een spicy tomatensaus naar Italiaanse stijl en vervolgens geserveerd op een zacht broodje.
Ingrediënten
Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode Spaanse pepers
Een scheut olijfolie
1 el tomatenpuree
6 tomaten
2 tl gedroogde oregano
½ tl zout
Voor de burgers:
600 g half- om-half gehakt
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 ei
5 el paneermeel
½ el bruine basterdsuiker
1 el barbecue- of cajunkruiden
Enkele druppels worcestershire sauce
Olijfolie en boter om te bakken
4 zachte puntbroodjes
Bereiding
Voorbereiding
Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de pepertjes in dunne plakjes.
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in een blender of met de staafmixer.
Bereiding
Fruit voor de saus de ui en knoflook met de pepers in de olie. Doe de tomatenpuree erbij en laat deze even meebakken. Voeg de gepureerde tomaten en oregano toe en laat de saus tenminste 10 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout.
Meng alle ingrediënten voor de burgers in een grote kom met de hand door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 stukken en vorm hier platte ovaalvormige burgers van.
Bak de burgers om en om in een koekenpan in olijfolie met een klontje boter of op de gril.
Laat de gebakken burgers vervolgens in de tomatensaus glijden en laat ze ca. 20 minuten heel zachtjes sudderen in de saus.
Serveer de burgers samen met een flinke schep saus tussen verse zachte puntbroodjes.