terug naar Recepten

Smash!

Bereidingstijd
60 min

Smash!-cakes

6 stuks

Smash!-cakes zijn kleine eenvoudige taartjes die door kinderen op tafel op z’n kop gesmashed mogen worden en vervolgens met een vorkje zó van tafel worden gegeten! Voor jonge kinderen is er toch niets leuker en avontuurlijker dan dit te mogen doen op een feestje? Eerst een afwasbaar kleedje op tafel, alle kinderen een taartje op de platte hand. Drie… twee… één… Smash!

Ingrediënten

Cake
6 eieren
175 g suiker
150 g bloem
90 g boter, gesmolten

Vulling
½ liter slagroom
60 g suiker
100 g vruchtenjam

Decoratie
Marsepein in verschillende kleuren
Gesmolten chocolade
Hagelslag
Geschaafde amandelen, geroosterd
Kleine vruchtjes zoals rode besjes en kleine aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte. Klop de eieren met de suiker zo luchtig mogelijk met de mixer. Zeef de bloem boven de kom en spatel deze door het luchtige eimengsel. Roer als laatste de gesmolten boter erdoor. Verdeel het beslag over 2 bakplaten belegd met bakpapier.

Strijk het beslag dun uit en bak de cakeplakken één voor één in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cakeplakken op het bakpapier afkoelen, keer de plakken vervolgens om en trek het bakpapier er rustig af. Steek met een ronde steker plakjes uit ter grootte van de taartjes die je wil maken. Per taartje heb je drie plakjes cake nodig.

Klop de slagroom met de suiker stevig. Besmeer twee plakjes cake met een beetje jam en verdeel hierop wat slagroom. Stapel de plakjes cake voorzichtig op elkaar, leg hierop het derde plakje cake en druk het stapeltje met de hand een beetje aan zodat het taartje mooi gelijkmatig gevuld is. Besmeer alle taartjes ook rondom met een dun laagje slagroom en rol ze langs de rand voorzichtig door de hagelslag of amandelschaafsel.

Garneer de bovenkant van de taartjes met ronde plakjes marsepein waarop je met gesmolten chocolade leuke gezichtjes spuit. Een opschrift met daarop: ‘Smash Me’ maakt straks iedereen duidelijk wat de bedoeling is! Gebruik eventueel de rest van de slagroom en kleine vruchtjes om de taartjes nog verder te versieren, maar maak het niet te moeilijk. Uiteindelijk worden ze vrolijk gesmashed!

Probeer deze ook eens!