“Kerst zonder stoofpeertjes is als vrijen zonder zoenen”
Stoofpeertjes
Gieser Wildeman peertjes zijn ideaal om te stoven. Van zichzelf worden ze, door ze heel zachtjes te koken, al een beetje rood. Maar door toevoeging van sinaasappel, specerijen, rode wijn en port wordt de kleur prachtig donkerrood en de smaak heel kerstachtig. Als je na het koken het perenvocht bindt met een beetje aangeroerde maïzena krijgen de peertjes een hele mooie glans!
Ingrediënten
4 Gieser Wildeman stoofpeertjes
200 g suiker
200 ml rode wijn
150 ml rode port
1 sinaasappel
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 el maïzena
Bereiding
Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor. Zet de peertjes in een pan en voeg de suiker, wijn, port, sinaasappelschil, kruidnagel, kaneelstokje en de steranijs toe.
Halveer de sinaasappel en knijp het sap eruit en voeg het sap toe aan de peertjes. Breng de peertjes aan de kook en kook ze op heel laag vuur in circa 45 minuten gaar.
Haal de peertjes uit het vocht en breng het vocht opnieuw aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer de maïzena door het perenvocht.
Kook het vocht circa 5 minuten en haal de pan van het vuur. Zet de peertjes in het vocht en laat ze afkoelen.